Bilgi Global ROM dan Çin Romuna Dönüş

kcramazan

Üye
Katılım
24 Mar 2024
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Çevrimdışı
Merhaba
Elimde bir Honor 9x Pro telefon vardı. Malum global ROM hiçbir update almadığı için kullanmıyordum. Telefonu kullanmak ihtiyacı doğduğu için sürümü nasıl güncelleriz diye araştırırken çin romunda tüm güncelleştirmelerin olduğunu gördük. Çin romunu nasıl yükleriz diye bakarkende sanırım İran merkezli bir firma denk geldi. Uzak bağlantıyla global olan romu çin romuna geçirdik.
Bu şekilde şu anda HarmonyOS 3 versiyonuna kadar çıkabildik. IMEI vs. herhangi bir sorun görünmüyor. SIM kart da taktık herşey tamam.
Bu tür yükleme vs. çok bilgim olmadığından şimdi kafama bir soru takıldı.
Yüklenen bu çin romunda acaba herhangi bir tespit edilemeyecek zararlı yazılım olabilir mi? Yani işlemi yapan firma bir şekilde yüklemiş olduğu romun içirisinde değişiklikler yapmış olabilir mi? En nihayetinde telefonda bir çok banka vs. gibi önemli uygulamalar olacak. Bunlardan herhangi bir şekilde veri çalma veya benzeri bir sorun yaşama ihtimalimiz olabilir mi?
Bu arada tekrar etmekte fayda var, adamların yüklediği ROM EMUI 9, onların yüklemesi bittikten sonra artık telefon kendi güncellemelerini yaptı ve ara güncellemelerle beraber belkide 6-7 tane sıfırdan güncelleme oldu.

Bu konuda tecrübesi olan birisi varsa yorum yapmasını rica ederim.

Teşekkürler.
 
Geri
Üst Alt